Honza 2K a jeho foodtruck

#appky
Zpět

Vzpomínáte na Četníky nebo Fantomase? V žádném starším francouzském filmu nechyběla tahle dodávka. Honza Pícha z Prahy si splnil sen a legendárního Citroëna si přestavěl na originální food truck. Kde ho chytnete, abyste mohli ochutnat jeho výborný burger?

 

Co tě přivedlo k nápadu prodávat fast food z historického Citroënu H?

Tohle auto se mi líbilo odmala, kdy jsem ho vídal ve starých francouzských detektivkách. Sháněl jsem ho hodně dlouho a nakonec jsem jedno našel v Německu, kam jsem si pro něj přijel. Je to model z roku 1981, kdy po víc než třiceti letech končila výroba. Od roku 1948 jich postavili skoro půl milionu kusů. Karoserie z vlnitého plechu byla inspirována německým válečným letadlem Junkers Ju-52, které například evakuovalo vojáky od Stalingradu.

 

EmptyName 5

 

V jakém bylo stavu?

Všechno bylo funkční, na motoru se vůbec nic nedělalo.

 

Úpravu na kuchyni na kolech sis dělal sám?

Zčásti vlastně jo. Přestavbu jsem si zadal v jedné dílně, ale chodil jsem tam a pracoval na tom i sám, protože jsem si to i sám vymyslel.

 

Voláš často anděly?

Musím zaklepat, ale za ty čtyři roky s ním nic nebylo. Jenom jsem jednou píchnul. Má to ještě staré pneumatiky s dušemi, takže se musí sundat celá guma. Když se to stalo, volal jsem, aby mi kámoš z domova přivezl rezervu. Na místě pro rezervu mám totiž rozvody a náhradní kolo mám doma.

 

Jak se s tím jezdí?

Hrozně pohodlně, protože to má příjemné, pérovací sedačky. Ale nemá to posilovač, takže když se někde potřebuji otočit na místě, docela si máknu. Jede to osmdesát devadesát, takže se nevydáváme nikam daleko. Když jsme měli vyrazit na akci Red Bullu v Brně, auto jsme raději naložili na vlek a nechali ho odvézt. Letos ale jezdím za Prahu, byl jsem třeba v Kutné Hoře.

 

Když někde uvidíme tvoje auto, na co máme přijít dobrého?

Moje firma Crush je o burgerech, ale když si nás někdo objedná na nějakou soukromou akci nebo svatbu, připravíme skoro cokoli. Soukromé akce dělají asi polovičku naší činnosti. Jezdíme do firem, děláme obědy… Kdo by nás chtěl vidět na své garden party, může zavolat.

 

Podle jakého receptu burgery připravuješ?

Recept jsem si vymyslel. Po čtyřech letech člověk najde postup, který mu přijde nejlepší. Vyzrálé hovězí bereme z horské farmy. Nepoužíváme žádné polotovary, všechno je domácí výroba včetně majonézy a kečupu. Nikdy taky nic nezamrazujeme – ani maso, ani housky, pro které si vždy jezdím do pekárny ten samý den, kdy se spotřebují.

 

Kolik burgerů za den vystřílíš?

Dělat se jich dá až dvanáct najednou. Nejezdím nikam na celý den, to se nedá přežít. Přijedu na akci, prodám a jedu. Maximálně tak 400 burgerů najednou.

 

Budeš k vidění na nějakém fesťáku?

Na fesťáky nejezdím. Chtějí takové nájmy, že se musí udělat vagon burgerů, než se zaplatí nájem… Nejraději to mám na náplavce, protože kousek odtud bydlím. Akorát střídáme místo na Výtoni a smíchovskou stranu.

 

Dá se někde zjistit, kde budeš parkovat?

Náš jízdní řád je k vidění na naší stránce Crush.cz i na našem facebookovém profilu Crush Street Food. Aktualizuji to každý týden.

 

Jaké používáš appky?

Přes léto makám a zimy se snažím trávit v Asii, nejvíc asi v Thajsku. Když někam letím, hledám letenky přes Skyscanner. Počasí mám nejraději tovární iPhonovské. Ubytování si bookuji přes Agodu. Cesty moc neřeším, a když nevím, pustím si GoogleMaps.

 

JAN PÍCHA (36) studoval sochařství na Uměleckoprůmyslové škole v Turnově a dodnes maluje obrazy. Vedle toho 17 let působí jako dj 2K. I ze svého mobilu si ho můžete poslechnout v pořadu Radia 1 Shadowbox, který se vysílá jednou za čtrnáct dní v neděli od sedmi večer.

 

sky scanner ikonaSKYSCANNER

ANDROID, iOS (zdarma)

 

 

Agoda_ikonaAGODA

ANDROID, iOS (zdarma)

 

 

radio1_ikonaRADIO1

ANDROID, iOS (zdarma)

 


Text a foto: Adam Maršál

Zpět